Doğrulama için verilen süre doldu. Lütfen yenileyin.

Şifremi Unuttum

Davet

Sayın Meslektaşlarımız,

Organ ve kemik iliği nakli, tıbbın en karmaşık ve en multidisipliner alanlarından birini oluşturmaktadır. Ülkemizde bu nakiller giderek artan sayıda merkezde başarıyla gerçekleştirilmektedir ve bu nedenle, nakil yapılan hastalarla klinik pratiğimizde her geçen gün daha sık karşılaşmaktayız. Bu hastalarda infeksiyonların tanı, tedavi ve önlenmesi hem alıcının hem de vericinin sağlığını korumak açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, güncel yaklaşımları, zorlukları ve çözüm önerilerini birlikte tartışmak üzere sizleri 10-11 Ocak 2026 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Nakil İnfeksiyonları Kursu’na davet ediyoruz.

Kurs programı; solid organ nakli (böbrek, karaciğer, kalp, akciğer) ve hematopoetik kök hücre nakli sonrasında infeksiyonların yönetimine odaklanan, hem temel ilkeleri hem de güncel uygulamaları kapsayacak şekilde hazırlanmıştır. Alanında deneyimli konuşmacıların yer aldığı oturumlarda; profilaksi ve preemptif tedavi yaklaşımları, dirençli bakteriyel infeksiyonlar, viral infeksiyonlar ve yeni tanı yöntemleri gibi konular ele alınacaktır.

Ayrıca, katılımcıların aktif katılımını teşvik eden interaktif vaka tartışmaları, karar verme oturumları ve bilgi yarışması gibi dinamik bölümlerle öğrenme süreci daha zengin hale getirilecektir. Katılımcılar, gerçek yaşamdan seçilmiş olgular eşliğinde, klinik karar süreçlerini birlikte tartışma fırsatı bulacaktır.

Bilimsel açıdan güçlü, interaktif, paylaşım odaklı bu toplantının sizlerin katkılarıyla daha da zenginleşeceğine inanıyoruz.

Sizleri 10-11 Ocak 2026 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştireceğimiz Nakil İnfeksiyonları Kursu’nda aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

NİÇG Yönetim Kurulu Adına

Hande ARSLAN
Kurs Başkanı

 

İmran HASANOĞLU
Kurs Sekreteri