Şifremi Unuttum

XI. Ulusal Viral Hepatit Simpozyumu (UVHS XI) 14-16 Haziran 2019’da Afyonkarahisar’da Yapılıyor

TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ’NDEN DUYURU

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (KLİMİK) Derneği‘nin çatısı altında, 2011 yılından bu yana bilimsel çalışmalarını sürdüren Viral Hepatit Çalışma Grubu (VHÇG), ülkemizde önemli sorun olan viral hepatitlerdeki gelişmeleri tüm üyelerimizle paylaşmaya devam etmektedir.

VHÇG tarafından gerçekleştirilen etkinlerden biri, geleneksel hale gelmiş olan Ulusal Viral Hepatit Simpozyumu (UVHS)’dur. İlk kez Ankara’da 2011 yılında başlatılan ve onuncusu da 2018 yılında Konya’da yapılan UVHS etkinliklerimize bu yıl Afyonkarahisar’da XI. UVHS ile bir yenisini ekleyeceğiz.

Kronik viral hepatit takibinde hekimi en çok zorlayan konular arasında, böbrek yetmezlikli ya da hemodiyaliz hastaları, immunosuprese hastalar, gebeler ve koinfeksiyonlu hastalar gibi özel hasta gruplarının yönetiminde yaşanan sorunlar gelmektedir. Bu nedenle bu yıl ana tema olarak özel hasta gruplarına yaklaşım ele alınmıştır. Bu yılki simpozyumumuzda özel hasta gruplarında kronik viral hepatit takibi olgular eşliğinde tartışılarak sorunlara çözümler aranacaktır.

Siz değerli meslektaşlarımızın katılım ve katkılarıyla daha da zenginleşeceğine inandığımız XI. Ulusal Viral Hepatit Simpozyumu için Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklarda, Afyonkarahisar’da hep birlikte olmak dileği ile hepinize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

Prof. Dr. Neşe DEMİRTÜRK
XI UVHS Düzenleme Kurulu Başkanı

Simpozyumun Programı ve Başvuru Koşullarına ilgili linklere tıklanarak ulaşılabilir.

Başvurular Başvuru Formu doldurularak yapılmalıdır.