Şifremi Unuttum

Genç Doktorlar AIDS’e Karşı Uyardı

GENÇ DOKTORLAR AIDS’E KARŞI UYARDI


01 Aralık 2015

IHA

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) çatısı altındaki genç doktorlar, Türkiye’nin dört bir yanında çektiği Videolarla vatandaşları AIDS’e karşı uyardı. Videoda, “Gizleyerek ya da görmezden gelerek AIDS ile başedemezsiniz” mesajı verildi.

KLİMİK çatısı altındaki asistan genç uzan hekimler (AGUH) Türkiye’nin dört bir yanında çektikleri videolarla hastalara seslendi. AIDS konusunda uyarılarda bulunan genç doktorlar, hastalıktan korunma yöntemlerini anlattı.

Giresun’da görev yapan Dr. Şiran Keşke video mesajında “Doktorun olarak HIV teşhisi konulduğunda yaşadığın üzüntünün farkındayım. Hastalığın seninle benim aramda saklı. Bu konuda bana güvenmelisin. Ve sana sorduğum tüm sorulara açık yüreklilikle cevap vermelisin” diyerek virüs taşıyan hastaların yaşadığı güven sorununa dikkat çekerken, Şanlıurfa’dan Dr. Altan Gökgöz ise “Gizleyerek ya da görmezden gelerek HIV ile baş edemezsiniz. Enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurarak profesyonel destek almalısınız” uyarısında bulundu.

 

İlgili Diğer Haberler:

http://www.haberfx.net/genc-doktorlar-aids-e-karsi-uyardi-haber-2184272/

http://www.bursahaber.com/saglik/genc-doktorlar-aidse-karsi-uyardi-h492235.html

http://www.haber3.com/genc-doktorlar-aidse-karsi-uyardi-3702105h.htm

http://www.haber24.com/genc-doktorlar-aids-e-karsi-uyardi-haberi-127924