Şifremi Unuttum

Kene Bir Günde İki Can Daha Aldı

Kene bir günde iki can daha aldı


27.07.2014 – 02:30 | Son Güncelleme: 26.07.2014-23:17

Samsun ve Bayburt’ta kene ısırması sonucunda Gülşen D. ve Hatice Polat tedavi gördükleri hastanelerde yaşamlarını yitirdi.

Samsun ve Bayburt’ta kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle tedavi gören iki kadın kurtarılamadı.

Samsun’un Ladik ilçesi Ayvalı köyünde yaşayan 3 çocuk annesi 56 yaşındaki gülşen D., 10 gün önce vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkardı.

Gülşen D. 3 gün sonra da halsizlik, yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan tedavi sonrasında durumu ağırlaşan Gülşen D. önce Gazi Devlet Hastanesi’ne, ardından da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Enfeksiyon Hastalıkları Sevisinde tedavi gören Gülşen D., bu Sabah yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Pınargözü köyünde, ailesiyle yaşayan Hatice  Polat (56), 7 gün önce ineklerinden süt sağmak için ahıra gitti. İneklerden  birinin memesine kene yapıştığını gören Polat, keneyi kendi imkanlarıyla çıkardı.  Ertesi gün rahatsızlanması üzerine yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Polat 4 gün sonra yaşamını yitirdi.