Şifremi Unuttum

Dünya Hepatit Günü Etkinliği İstanbul ve Kocaeli’de Gerçekleştirildi

Sayın Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Üyeleri,

28 Temmuz 2012 Dünya Hepatit Günü‘nde Derneğimizin Viral Hepatit Çalışma Grubu (VHÇG) olarak İstanbul Taksim Meydanı’nda Gezi Parkı ile The Marmara arasında kurduğumuz bilgilendirme çadırı, sabah saat 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar aktif olarak hizmet verdi. Bu sırada çadırımıza gelen konuyla ilgili 100 kadar yurttaşın sorularını Dernek Başkanımız Prof. Dr. Haluk ERAKSOY ile birlikte yanıtladık. Hosteslerimiz aracılığıyla çadır çevresinde binden fazla yurttaşa bastırmış olduğumuz bilgilendirme broşürlerinden dağıtıldı.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner GÖREN ve Türk Karaciğer Vakfı (TKV) Başkanı Prof. Dr. Yilmaz ÇAKALOĞLU da çadırımıza ziyarette bulundular ve takdirlerini bildirdiler. Dernek Genel Sekreteri Prof. Dr.Önder ERGÖNÜL, Yönetim Kurulu Üyeleri Uzm. Dr. Nur BENZONANA ve Uzm.Dr.Servet ALAN da etkinliğimiz boyunca bize güç verdiler. VHÇG üyelerimizden Uzm.Dr. Nazan TUNA ve Uzm.Dr. Funda ŞİMŞEK de bilgilendirme çalışmalarımıza katılarak etkinliğimize destek oldular. Kavurucu sıcağa karşın çok verimli ve keyifli bir gün geçirdik.

Ertesi gün Kocaeli’de gerçekleşen etkinliğimizde ise İzmit Sekapark’ta üzerinde hepatitle ilgili uyarıcı afişler bulunan iki sarı bisikletle birlikte dolaşan hosteslerimiz bilgilendirme broşürlerimizi
dağıttılar. Bu etkinliğimize de Yrd. Doç Dr. Mehtap AYDIN destek verdi.

VHÇG olarak gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlarimızın başarıya ulaşmasında ilgi ve desteğini esirgemeyen başta yukarıda adı geçen meslektaşlarımız olmak üzere, Klimik Derneği Yönetim Kurulu’na ve tüm VHÇG üyelerine şükranlarımı sunuyorum.

Etkinliklerimizin foto albümünü Fotoğraf Galerisi’nde bulabilirsiniz [Tıklayınız].

Etkinliklerimizin videoları için [Tıklayınız] [Tıklayınız]

Sevgi ve saygılarımla.

Prof. Dr. Sıla AKHAN

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
İnfeksiyon Hastalıkları ve
Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Öğretim Üyesi
Tel: 0262 3037563
Faks: 0262 3591212

VHÇG Etkinliğiyle İlgili Olarak Medyada Çıkan Haberler

Halka Yönelik Bilgilendirme ve Farkındalık Artırma Materyalleri [İndirmek İçin Tıklayınız]

Broşür Hepatit Bulaşıcıdır Hepatit Can Alır

Afiş Hepatit Belirti Vermez Hepatit Bulaşıcıdır

Afiş Hepatit Etkeni Bulaşıcı Bir Virüstür

Afiş Hepatit C Virüsü Taşıdığınızın Farkında Olmayabilirsiniz

Afiş Hepatit Can Alır Test Şart