Şifremi Unuttum

HBV İnfeksiyonu İçin Ulusal Uzlaşma Çağrısı


KLINIK MIKROBIYOLOJI VE INFEKSIYON HASTALIKLARI DERNEGI’NDEN DUYURU


 


“Türk tip camiasi, hem dünyadaki bilgi birikimlerinden hem de kendi ülkemizdeki merkezlerin son derece önemli deneyimlerinden yararlanarak,  çok önemli bir saglik sorunu olan hepatit B hakkinda kendi uzlasma metnini olusturmalidir”.


 


Yukaridaki tümce, Türk Karaciger Arastirmalari Dernegi’nin 14-15 Kasim 2003 tarihlerinde Istanbul’da The Marmara Oteli’nde gerçeklestirdigi “Hepatit B Virusu Infeksiyonu: Ulusal Uzlasma Toplantisi”nin davetiyesinden alinmistir. Bu görüse Infeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji dalinin uzmanlik dernegi olarak biz de katiliyoruz.


 


Basligi bir “uzlasma” amaçlandigini düsündüren bu zengin içerikli toplantida, konusmacilarin hemen hemen tümünün Gastroenteroloji disiplininden seçilmis olmasi  karsisinda, Klimik Dernegi adina Prof. Dr. Haluk Eraksoy’un yaptigi uzlasma çagrisini asagida aynen veriyoruz.


 


Saygilarimizla.


 


Klimik Dernegi Yönetim Kurulu





(Klimik Dernegi Baskani tarafindan ilk tartisma oturumu sirasinda yapilan konusmadir) 

 


“Türk Karaciger Arastirmalari Dernegi’ne, bu güzel bilimsel organizasyonu, Dernek üyesi olmayanlarin da katilabilecekleri biçimde duyurduklari için çok tesekkür ederim. Bu sayede toplantinin programini elde edip inceledim.


 


Benim gibi Infeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlarinin ve asistanlarinin bu toplantiyla ilgilenmesi dogal. Görebildigim kadariyla burada da dalimizin mensubu olan epeyce meslektasimiz var.


 


Bir klinik ve epidemiyolojik antite olarak, viral hepatitlerle, dogal olarak, hem Infeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlari hem de Gastroenteroloji uzmanlari ilgileneceklerdir. Her iki klinik disiplinin de birbiriyle bilimsel alisveris içinde olmasi dogaldir ve gereklidir de.


 


Öyleyse, bilimsel ya da mesleki örgütlerin ve bu örgütlerin yöneticilerinin de, disiplinlerarasi etkilesime ve karsilikli yararlanmaya firsat verecek düzenlemeler yapmalari bir görevdir.


 


Ben sahsen bunun için belli dengeleri gözetmek gerektigini de düsünüyorum. Çünkü bir uzlasma saglamak, ancak böyle mümkün olur. Bu toplantinin, en azindan basligi da, böyle bir uzlasi arayisi içinde olundugunu gösteriyor. Üstelik “ulusal” bir uzlasi …


 


Infeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji dalinin uzmanlik dernegi olarak, Klimik Dernegi adina size sunu belirtmek istiyorum:


 


Uzlasi hedefimize/hedefinize ulasmak için katkida bulunmaya haziriz!


 


Türk Karaciger Arastirmalari Dernegi’ni, biraz farkli bir formatta, birlikte düzenleyecegimiz bir ulusal uzlasi toplantisinda bir araya gelmeye davet ediyorum!”