Şifremi Unuttum

“KLİMİK Derneği Dirençli Gram-Negatif Çomak İnfeksiyonlarının Tanısı, Tedavisi ve Önlenmesi Rehberi” Hazırlama Çalışmasına Katılım Başvuruları Başladı

TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ’NDEN DUYURU

KLİMİK Derneği’nin Sayın Üyeleri,

Hepinizin bildiği gibi Gram-negatif çomaklardaki antimikrobiyal direnç,  ülkemizde son yıllarda çok ciddi boyutlara ulaşmış olup, alanımızın en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Başta bu bakterilerdeki direncin tanımlanmasında olmak üzere, neden oldukları infeksiyonların tedavisinde ve önlenmesinde  ülkemize özgü yanlar içeren çok sayıda sorun bulunmaktadır. Bu sorunlarla mücadelede, yerel gerçeklere de uyacak şekilde, tüm sorulara yanıt veren bir standard hazırlanması gereklidir.

Bu amaçla KLİMİK Derneği olarak “Dirençli Gram-Negatif Çomak İnfeksiyonlarının Tanısı, Tedavisi ve Önlenmesi” başlığıyla kanıta dayalı bir rehber hazırlamaya karar verdik. Hazırlayacağımız bu rehberin, ülkemizde dirençli gram negatif bakteri infeksiyonlarıyla etkili mücadele edebilmek için yeni bir başlangıç olmasını diliyoruz.

Bu rehber çalışmasında yer almak isteyen üyelerimizin, ekteki formu doldurarak başvurmalarını rica ediyoruz. Rehber hazırlığında yer almak isteyen arkadaşlarımızın derneğimizin 2021 Kasım ayında düzenlediği meta-analizi kursuna veya meta-analizi ile ilgili sertifikalı başka bir kursa katılmış olmaları veya bu konuda deneyimli olmaları gerekmektedir.

Selam ve saygılarımızla.

KLİMİK Derneği Yönetim Kurulu

 

Başvuru Formu

    Klimik Derneği üyesi misiniz?:
    EvetHayır

    Adı Soyadı

    Unvan:
    Asst. Dr.Uzm. Dr.Dr. Öğr. ÜyesiDoç. Dr.Prof. Dr.Diğer

    GSM:

    E-posta:

    Kurum Adı:

    Daha önce sistematik derleme/meta-analiz kursuna katıldınız mı?
    EvetHayır

    Eğer katıldıysanız açıklayınız