Şifremi Unuttum

Fransa’nın Île-de-France Bölgesinde Bir Lassa Ateşi Olgusunun Doğrulanması Üzerine Sağlık Yetkilileri Seferber Oldu


8 Mayıs 2024

Fransa Çalışma, Sağlık ve Dayanışma Bakanlığına 1 Mayıs 2024’te doğrulanmış bir Lassa ateşi olgusu bildirildi. Yurt dışından dönen bir asker olan hasta Ile-de-France’da hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu endişe yaratmıyor.

Hastayla riskli temasta bulunmuş olabilecek kişileri belirlemek için derinlemesine epidemiyolojik araştırma yürütülüyor. Sağlık yetkilileri, hastayla riskli temasta bulunan kişileri bulmak için seferber oldu.

Virus, infekte kişinin kan, idrar, dışkı veya diğer vücut salgılarıyla doğrudan temas yoluyla insandan insana bulaşabilir. Bu nedenle ikincil vakaların ortaya çıkma riski, hastanın biyolojik sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerle, özellikle de hastanın bakımını üstlenen sağlık personeliyle sınırlıdır.

Sağlık otoriteleri, risk altındaki kişilere ulaşarak almaları gereken önlemleri anlattı. Ateş dahil semptomların ortaya çıkması durumunda kendilerini izole etmeleri ve takiplerinden sorumlu doktorla iletişime geçmeleri özellikle istendi. Son riskli temastan sonraki 21 gün boyunca semptomların ortaya çıkıp çıkmadığını izlemek önemlidir.

Lassa ateşi, Arenavirusu olan Lassa virusunun neden olduğu yetkililere bildirilmesi zorunlu viral hemorajik ateştir. Semptomlar infeksiyondan 6-21 gün sonra spesifik olmayan klinik belirtilerle başlar: ateş, kusma, bulantı, karın ağrısı, baş ağrısı, miyalji, artralji, asteni. Şiddetli olgularda semptomlar kötüleşebilir. Vakaların çoğunluğu (%80) asemptomatiktir.

Haber İçin Tıklayınız