Şifremi Unuttum

Valilik Kırım-Kongo Kanamalı Ateşine Karşı Uyardı


24 Nisan 2024

Yozgat Valiliği havaların ısınmasıyla birlikte bahçe ve piknik alanı gibi riskli alanlarda kene olma ihtimaline karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi, kenedeki virusların neden olduğu ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır.

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarında artış olacağı öngörülüyor.

Valilik havaların ısınmasıyla birlikte kendini doğaya atacak vatandaşları keneden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşine karşı uyardı.  Kenenin tutmasıyla birlikte doğrudan insan vücuduna dağılan virus, tedavisi zor olan hatta ölümcül hastalıklara neden oluyor. Bu sebeple valilik sık sık uyarılarını tekrarlayarak vatandaşa bu gibi riskli durumlar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Valilik tarafından yapılan uyarı şu şekilde;

TEDBİR; Tarla, bağ, bahçe, piknik alanı gibi riskli alanlara giderken vücudunuzu örten ve kenenin rahatça görülebileceği açık renkli kıyafetleri tercih ediniz.

KONTROL; Kene yönünden riskli alanlarda bulunduktan sonra kendinizin ve çocuklarınızın vücudunuzda kene olup olmadığını kontrol edin. Elbiselerinizi değiştirin

MÜDAHALE; Eğer vücudunuza kene tutunmuşsa kesinlikle müdahale etmeyin, keneyi çıkarmaya çalışmayın. Hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.