Şifremi Unuttum

COVID-19 ve SARS-CoV-2 Konusundaki Çalışmalarıyla Öne Çıkan Prof. Akiko Iwasaki, TIME’ın Dünyada En Etkili 100 Kişi Listesinde


17 Nisan 2024

COVID-19 ve SARS-CoV-2 konusunda yaptığı ufuk açan çalışmalarıyla öne çıkan Prof. Akiko Iwasaki, TIME’ın Dünyada En Etkili 100 Kişi listesinde yer aldı.

“COVID-19 salgını, akut hastalıkları iyileştikten sonra kalıcı semptomlar yaşayan dünya çapında 65 milyon insan üzerinde kalıcı bir iz bıraktı. 25 yıl önce Ulusal Sağlık Enstitüleri’ndeki bursundan beri tanıdığım Yale profesörü Akiko Iwasaki, yükselen bir yıldız olarak ünlü bir immünologdur. Bugün kendi alanının zirvesinde. İnsan bağışıklık sisteminin düzenlenmesine dair derin değerlendirmeleri, bağışıklık sisteminin COVID-19’a nasıl tepki verdiğinin mekanizmalarını ve Uzun COVID’in sonuçlarını tanımlamasında yol gösteici olmasına olanak sağladı. Doğuştan bağışıklık (veya bağışıklık sisteminin patojenlere ilk olarak nasıl tepki verdiği) konusundaki uzmanlığı, Uzun COVID hakkında önemli bilgiler sağlıyor, hasta deneyimlerini doğruluyor ve tedavi stratejilerine yönelik bilgi sağlıyor. Başarıları hem Ulusal Bilimler Akademisine hem de Ulusal Tıp Akademisine seçilmesini sağladı. Bilimde kadınları ve farklı ırklardan insanları desteklemek de dahil olmak üzere onun liderliği ve şefkati, bilimsel girişimlere ve hepimize büyük faydalar sağladı.”

Haber İçin Tıklayınız