Şifremi Unuttum

Chicago’da Bulunan Pilsen Göçmen Barınağında Kızamık Salgını Kötüleşiyor


26 Mart 2024

Chicago sağlık yetkilileri son yedi gün içinde 14 kızamık vakası saptandığını doğruladı. Bu durum, şehrin en büyük göçmen barınağında yaşayanların bu son derece bulaşıcı hastalığa karşı aşı olmalarını zorunlu kılan kuralların sıkılaştırılmasını sağladı.

Chicago Sağlık Bakanlığı yetkilileri geçen hafta iki kez bir günde altı kızamık vakasını doğruladı; salgının 4 Mart’ta başlamasından bu yana en yüksek rakam. Verilere göre vakaların yaklaşık %70’i 4 yaşından küçük çocuklarda saptandı.

4 Mart’tan bu yana toplamda 31 Chicago’luya kızamık teşhisi konuldu.

CDPH olarak bilinen kurumun sözcüsü Andy Buchanan, doğrulanan yeni kızamık vakalarının çoğunluğunun Pilsen göçmen barınağıyla ilişkili olduğunu söyledi ancak daha ayrıntılı bilgi vermedi.

Verilere göre Cuma (22 Mart) günü itibarıyla eski endüstriyel binada erkek, kadın ve çocuk 1462 yaşıyordu. İlk kızamık vakasının doğrulanmasının ardından barınağın nüfusu neredeyse %30 oranında azalmış olsa da burası şehrin en büyük göçmen barınağı olmaya devam ediyor.

Sağlık yetkilileri Mart ayının başından bu yana 4500’den fazla Chicagoluyu aşıladıklarını açıkladı. İki dozluk kızamık-kabakulak-kızamıkçık aşısı veya MMR aşısı oldukça etkilidir ve kızamığa karşı en iyi koruma olmaya devam etmektedir.

Haber İçin Tıklayınız