Şifremi Unuttum

CDC, Yayımladığı Kızamık Uyarısında Uluslararası Yolculuk Öncesi 6 Aylık Bebeklere Bile MMR Aşısı Yapılmasını Öneriyor


18 Mart 2024

Kızamık vakalarının uluslararası düzeyde ve ABD’de arttığı bir dönemde, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) sağlık uzmanlarına, uluslararası seyahate çıkmadan önce 6 aylık bebeklere bile kızamık, kabakulak ve kızamıkçık (MMR) aşısı yapılmasını sağlamaları yönünde çağrıda bulunan bir uyarı yayımladı.

CDC, son haftalık güncellemesinde 13 kızamık vakası daha bildirdi ve bu yıl şu ana kadarki toplam sayı 58’e çıktı. 2024’te şu ana kadarki vaka sayısı, 2023’ün tamamında bildirilen sayıya eşittir.

ABD’de vakalarının çoğu uluslararası seyahatle bağlantılı

CDC, Sağlık Uyarı Ağı bildiriminde bu yılki 58 vakadan 54’ünün uluslararası seyahatle bağlantılı olduğunu ve bunların çoğunun MMR aşısı almamış 12 aylık ve daha büyük çocukları kapsadığını açıkladı. CDC, “Avusturya, Filipinler, Romanya ve Birleşik Krallık gibi seyahat destinasyonları da dahil olmak üzere birçok ülkede kızamık salgınları yaşanıyor” dedi.

Normal şartlarda ABD’de çocuklar ilk MMR aşısını 12 ila 15 aylıkken olurlar, ikinci doz ise 4 ila 6 yaşlarında yapılır. Ancak CDC, uluslararası seyahat eden 6 ila 11 aylık çocukların yola çıkmadan önce bir doz MMR aşısı olması gerektiğini, 12 ila 15 aylık olduklarında ise ikinci dozun yapılması gerektiğini bildirdi.

CDC, kızamığa karşı bağışıklandığına dair kanıt bulunmayan tüm yolcuların, yaşları ne olursa olsun, uluslararası seyahate çıkmadan önce aşı olmalarını önermektedir.

Haber İçin Tıklayınız