Şifremi Unuttum

Çin, Üç H9N2 Kuş Gribi İnfeksiyonu Daha Bildirdi

19 Mart 2024

Hong Kong Sağlık Koruma Merkezi 19 Mart 2024 tarihli haftalık kuş gribi güncellemesinde, tümü çocukları kapsayan üç yeni H9N2 kuş gribi infeksiyonunun Çin tarafından bildirildiğini açıkladı.

Yeni infeksiyonlar ülkedeki H9N2 infeksiyonlarının sayısını bu yıl dörde çıkardı ve Anhui eyaletinden 6 yaşında bir erkek çocuğu içeren ilk vakanın bildirmesinden sadece bir hafta sonra geldi.

Virusun bulaştığı çocuklar üç farklı ilden geliyor. Bunlardan biri, semptomları 2 Şubat 2024’te başlayan Çin’in güneyindeki Guangxi eyaletinden 3 yaşında bir erkek çocuk, diğeri ise ülkenin güneydoğusundaki Jiangxi eyaletinden 11 Şubat 2024’te hastalanan 11 yaşında bir erkek çocuk. Üçüncü hasta ise Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinden 17 Şubat 2024’te semptomlar göstermeye başlayan 3 yaşında bir erkek çocuk.

H9N2 infeksiyonları genellikle hafif geçer ve çocukları etkiler. Raporda çocukların virusa nasıl maruz kaldığı belirtilmedi, ancak bu suştan kaynaklanan daha önceki hastalıkların çoğu kümes hayvanlarıyla veya çevreleriyle temasla ilişkilendirildi. H9N2’nin Çin’de ve Asya’daki diğer bazı ülkelerde dolaşımda olduğu biliniyor.

Haber İçin Tıklayınız