Şifremi Unuttum

Zanzibar’a Seyahat Eden Romanyalılar Ciddi Sıtmaya Karşı Uyarıldı


30 Ocak 2024

Bükreş’teki Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Klinik Hastanesi “Dr. Victor Babeș”te, yakın zamanda Zanzibar’a seyahat eden hastalarda 2023’ün Aralık ayında dört şiddetli sıtma vakası kaydedildi.

İnfeksiyon hastalıklar hekimleri, endemik bölgelere seyahat ederken sıtmaya ve diğer spesifik hastalıklara karşı profilaktik tedavi uygulanmasının önemine dikkat çekmektedirler. Uzmanlar, belirli turistik yerlere seyahat ederken doğru tıbbi bilgilere sahip olmanın önemini vurgulayarak genel kamuoyuna yönelik bir çağrı başlattılar. Seyahat acentelerinin, seyahatten önce gerekli tıbbi bilgileri almaları için turistleri bulaşıcı hastalık ve seyahat tıbbı kliniklerine yönlendirmeleri teşvik edilmektedir.

“Dr. Victor Babeș” Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Klinik Hastanesi müdürü Dr. Simin Aysel Florescu bir basın açıklamasında “Sıtmanın endemik olduğu kabul edilen noktalara seyahat eden turistlerin öncelikle infeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmasını ve gerekiyorsa hem sıtmaya hem de o bölgeye özgü diğer hastalıklara karşı profilaktik tedavi uygulanmasını öneriyoruz.” dedi.

Sıtmanın başlıca semptomları ateş, titreme, baş ağrısı, kas ağrıları ve ishali içerebilir.

Haber İçin Tıklayınız