Şifremi Unuttum

Kamboçya’da İnsan Kuş Gribi Olgusu


28 Ocak 2024

28 Ocak 2024’te Kamboçya Sağlık Bakanlığı, Siem Reap eyaletinin Puok bölgesine bağlı bir köyde bir erkek hastada kus gribi tespit etti ve halkı kuş gribine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Puok bölgesine bağlı Ta Proy köyünde yaşayan 69 yaşındaki erkek hastanın kuş gribine yakalandığı bildirildi. 27 Ocak 2024’te Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından H5N1 kuş gribi virusunun pozitif olduğu doğrulandı. Bakanlık, hastanın şu anda yoğun bakımda olduğunu bildirdi. Yapılan araştırmaya göre hastanın evinde beslediği 50-60 civarı kümes hayvanı yaklaşık iki haftadır ölmektedir.

Sağlık Bakanlığı, H5N1 kuş gribinin halk sağlığını tehdit etmesi nedeniyle tüm vatandaşların kuş gribi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatmak ve ayrıca ateş, öksürük, burun akıntısı veya nefes almada zorluk gibi semptomları olan kişilerin bildirilmesi konusunda halka çağrı yapmıştır. Belirtilerin başlamasından önceki 14 gün boyunca hasta veya ölü kümes hayvanlarıyla temas öyküsü olan kişiler kalabalık ortamlara girmemeleri ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları konusunda uyarılmaktadır.

Haber İçin Tıklayınız