Şifremi Unuttum

Bangladeş’te Nipah Virusu İnfeksiyonuna Bağlı Bu Yılın İlk Ölümü


28 Ocak 2024

Manikganjlı Nipah virusu hastası Dakka’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bangladeş’te bu yıl Nipah virusuna bağlı bildirilen ilk ölüm gerçekleşti.

Manikganj’dan Dr. Moazzem Ali Khan Chowdhury Pazar günü (28 Ocak 2024) yaptığı açıklamada, hastanın 16 Ocak 2024 tarihinde Manikganj Sadar Hastanesine kaldırıldığını ve durumu kötüleşince Dakka’daki Devlet Hastanesine transfer edildiğini söyledi. Özel hastane, alınan örnekleri Epidemiyoloji, Hastalık Kontrol ve Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi; 24 Ocak 2024’te test sonuçları pozitif çıktı.

Dr. Moazzem, Sadar Upazila’nın Putail köyünden olan hastanın Cumartesi (27 Ocak 2024) günü Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesine nakledildikten sonra öldüğünü bildirdi. Bulaşıcı Hastalıklar Hastanesi şefi Dr. Mizanur Rahman ve IEDCR direktörü Dr. Tahmina Shirin de hastanın Nipah virusu infeksiyonundan öldüğünü doğruladı. Ölüm, hükümetin ölümcül virusa ilişkin uyarı yayınlamasından yaklaşık bir buçuk ay sonra gerçekleşti.

Nipah’ın semptomları arasında ateş, baş ağrısı, kasılmalar, sayıklama, bayılma ve bazı durumlarda nefes darlığı yer alır. Hastalık büyük bir sağlık riski oluşturmaktadır. Ölüm oranı yüzde 70’in üzerinde olan viral hastalık, Bangladeş’e son birkaç yılda yayıldı. Geçen kış hastalığa yakalanan 14 kişiden 10’u hayatını kaybetti.

Haber İçin Tıklayınız