Şifremi Unuttum

Hong Kong’dan Türkiye’ye Seyahat Eden Altı Kişide Seyahat Sonrası Basilli Dizanteri İnfeksiyonu Saptandığı Bildiriliyor


6 Ocak 2024

Habere göre, Hong Kong’dan Türkiye’ye seyahat eden altı kişiyi etkileyen basilli dizanteri infeksiyonu kümesi Hong Kong Sağlık Bakanlığı Sağlığı Koruma Merkezi tarafından araştırılıyor. İnfeksiyonun önlenmesi için kişisel hijyenin, gıda hijyeninin ve çevresel hijyenin korunması gerektiğine dair halkın uyarıldığı bildiriliyor.

Haberde, infeksiyon kümesinin Hong Kong’dan Türkiye’ye seyahat eden bir tur grubundaki üç erkek ve üç kadın katılımcıdan oluştuğu belirtiliyor. Yaşları 38 ile 60 arasında değişen altı kişinin, 21 Aralık 2023’ten itibaren karın ağrısı, ishal ve kusma gibi akut gastroenterit semptomlarıyla hastaneye başvurduğu bildiriliyor. Dördünün tıbbi konsültasyona başvurduğu ve birinin hastaneye kaldırıldığı söyleniyor. Etkilenen kişilerin hepsinin durumunun stabil olduğu ve bir kişinin dışkı örneğinde Shigella sonnei tespit edildiği bildiriliyor.

Merkez tarafından yapılan epidemiyolojik incelemede, tur grubunun 10 kişiden oluştuğu ve 14-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Türkiye’de kaldıkları, buradaki çeşitli restoran ve otellerde yemek yedikleri belirtiliyor. Epidemiyolojik inceleme ve hastaların kuluçka dönemleri gibi bilgilere göre olası infeksiyon kaynaklarının Nevşehir, Bolu ve Ankara’daki bazı restoranlar olduğu düşünülüyor.

Haber İçin Tıklayınız