Şifremi Unuttum

Pakistan’da Bir Çocuk Felci Vakası Daha Kaydedildi: İnfeksiyon Sayısı Altıya Yükseldi


3 Aralık 2023

Pakistan’da yeni bir çocuk felci vakası daha kaydedildi; bu yıl infeksiyon sayısı altıya çıktı. Ülkenin felce neden olan hastalığı topraklarından yok etme çabası başarısızlıkla sonuçlandı.

Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün (NIH) bir raporuna göre, kuzeybatıdaki Hayber-Pakhtunkhwa’nın Orakzai bölgesinden dokuz aylık bir kız çocuğunda virus tespit edildi ve çocuk felç oldu.

Bu vaka Hayber-Pakhtunkhwa eyaletinde tespit edilen dördüncü çocuk felci vakasıdır. Sindh eyaletinde de iki vaka tespit edildi. Geçen yıl ülkede 20 çocuk felci vakası bildirilmişti.

Ancak Pakistan Çocuk Felcini Yok Etme Programı tarafından paylaşılan verilere göre, 2021 yılı ülkede yalnızca bir çocuk felci vakası tespit edildiği için daha iyi geçti. Federal Sağlık Bakanı Dr. Nadeem Jan, yeni bir çocuk felci vakalarındaki olumsuz gelişme karşısında dehşete düştü. Yaptığı açıklamada, bu virusun bir çocuğu daha sağlıklı bir yaşam sürme ve potansiyeline ulaşma fırsatından mahrum bırakmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Ayrıca, NIH bünyesindeki Çocuk Felcinin Eradikasyonu için Bölgesel Referans Laboratuvarı’nın raporunda 12 bölgeden toplanan 20 çevresel numunenin vahşi poliovirus tip 1 testi pozitif çıktı ve raporda tehdidin yaygınlığına dikkat çekildi.

Haber İçin Tıklayınız