Şifremi Unuttum

BM, Gazze’deki Barınma Merkezlerinde Hepatit Salgını Yaşandığını Bildirdi


3 Aralık 2013

Birleşmiş Milletler Cumartesi günü, İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalar devam ederken Gazze’deki barınma merkezlerindeki Filistinli mülteciler arasında hepatit salgını ortaya çıktığını bildirdi.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) tarafından yürütülen barınaklarda hepatit salgını bildirildiğini söyledi.

Açıklamada, Gazze Şehri ve kuzey bölgelerinde sakinlerin ev ve içme suyuna erişiminde herhangi bir iyileşme olmadığı, su üretim tesislerinin çoğunun yakıt sıkıntısı nedeniyle kapalı kaldığı, bazılarının da hasar gördüğü belirtildi.

Raporda, suyun küçük özel kuyulardan ve UNRWA kuyularından sağlandığı ve güvenli olmayan kaynaklardan su tüketiminin su kaynaklı hastalıklar konusunda ciddi endişelere yol açtığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü de Gazze’deki siviller için acil koruma, gıda, temiz su, barınak, sanitasyon ve ilaç ihtiyacının altını çizerek, kitlesel yer değiştirme ve güvensiz yaşam koşullarından kaynaklanan aşırı kalabalığın hastalık riskini artırdığı uyarısında bulundu.

Haber İçin Tıklayınız