Şifremi Unuttum

UNAIDS, AIDS’i Sona Erdirme Mücadelesinde Toplulukların Öncü Olmasına İzin Vermek İçin Acil Destek Çağrısında Bulundu


28 Kasım 2023

UNAIDS tarafından hazırlanan yeni bir rapor, toplulukların oynadığı kritik rolü gösterirken, yetersiz finansmanın ve zarar veren engellemelerin onların hayat kurtarma çalışmalarını nasıl kısıtladığını ve AIDS’in sona erdirilmesini nasıl engellediğini ortaya koyuyor.

1 Aralık Dünya AIDS Günü yaklaşırken UNAIDS, dünya genelinde hükümetleri, AIDS’i sona erdirme mücadelesine öncülük etmek üzere tüm dünyadaki yerel toplulukların gücünü açığa çıkarmaya çağırıyor. UNAIDS’in bugün yayımladığı “Let Communities Lead” (Toplulukların Öncülük Etmesine İzin Verin) adlı yeni bir rapor, AIDS’in bir halk sağlığı tehdidi olarak 2030 yılına kadar sona erdirilebileceğini, ancak bunun ancak ön saflarda yer alan toplulukların hükümetlerden ve bağışçılardan ihtiyaç duydukları tam desteği alması durumunda mümkün olduğunu gösteriyor.

UNAIDS İcra Direktörü Winnie Byanyima “Dünyanın her yerindeki topluluklar öncülük etmeye hazır, istekli ve yetenekli olduklarını gösterdiler. Ancak çalışmalarını zorlaştıran engellerin kaldırılmasına ve uygun şekilde kaynak sağlanmasına ihtiyaçları var” dedi. “Topluluklara çoğu zaman karar vericiler tarafından, lider olarak tanınmak ve desteklenmek yerine, yönetilmesi gereken sorunlar olarak davranılıyor. Topluluklar yolumuzda engel değiller, AIDS’in sona ermesi için ışık tutuyorlar.”

Sivil toplum kuruluşu STOPAIDS tarafından Londra’da düzenlenen Dünya AIDS Günü etkinliği sırasında açıklanan rapor, toplulukların ilerlemede nasıl itici gücü olduğunu gösteriyor.

Haber İçin Tıklayınız