Şifremi Unuttum

Kuzey Çin’de Çocuklarda Solunum Yolu Hastalıklarında Artış


23 Kasım 2023

Çin’in sürveyans sistemlerinden gelen ve kuzey Çin’deki çocuklarda solunum yolu hastalıklarında artış olduğunu gösteren veriler 2023 Ekim ayının ortasından itibaren Dünya Sağlık Örgütü tarafından izlenmektedir.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu 13 Kasım 2023’te düzenlediği basın toplantısında ağırlıklı olarak çocukları etkileyen solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığında ülke çapında bir artış olduğunu bildirdi. Çinli yetkililer bu artışı COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılmasına, havaların soğumasına ve grip, Mycoplasma pneumoniae, solunum sinsityal virusu (RSV) ve SARS-Cov-2 gibi dolaşımda olduğu bilinen patojenlere bağladı.  Mycoplasma pneumoniae ve RSV’nin çocukları yetişkinlerden daha fazla etkilediği bilinmektedir.

Mevcut solunum yolu hastalığı salgınında rapor edilen semptomlar çeşitli solunum yolu hastalıklarında görülenlere benzer. Şu an itibarıyla Çin sürveyans ve hastane sistemleri, klinik belirtilerin dolaşımda olduğu bilinen patojenlerden kaynaklandığını bildirmektedir. Mycoplasma pneumoniae yaygın bir solunum yolu patojenidir ve pediatrik pnömoninin yaygın bir nedenidir; antibiyotiklerle kolayca tedavi edilir.

Haber İçin Tıklayınız