Şifremi Unuttum

Sağlık Bakanı Koronavirusun Eris Varyantının Türkiye’de 9 Kişide Görüldüğünü Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirusun Eris varyantının Türkiye’de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. İYİ Partili Kürşad Zorlu, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle 4 soru yöneltti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, koronavirusun ‘Eris’ varyantı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması içinTürkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,”COVID-19’un yeni varyantının Avrupa’da artış gösterdiğinin açıklanmasının ardından Türkiye’de de görülüp görülmediği Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya sorulmuş ve 23 Ağustos 2023 tarihinde Sayın Bakan Eris varyantına Türkiye’de henüz rastlanmadığını ifade etmişti. Bugün ise Sayın Bakan, COVID-19 varyantı Eris hakkında ülkemizde 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Yetkililerin bize verdiği bilgiye göre Başkent’te henüz yeni varyanta rastlanmamış. Fakat test yapılma oranın çok düşük olması, hastalarımızda hangi belirtiler olduğunda test yapıldığı ve bu testlerin her hastanede yapılmadığından dolayı verilen sayının gerçekçi olup olmadığı vatandaşlarımızda soru işaretleri uyandırmaktadır. Ayrıca son dönemde hastane acil servislerine çeşitli belirtilerle başvuran çok sayıda hastanın olduğu belirtilmektedir” ifadelerini kullandı.

Zorlu, TBMM’de soru önergesi ile Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları ilettiklerini açıkladı:

1- Ülkemizde güncel COVID-19 vaka sayısı kaçtır? Bunlardan kaçı hastanede yatmaktadır? Varsa yatan hastaların kaçı yoğun bakımda tedavi görmektedir?

2- Bu hastalıkta görülen en yoğun belirtiler nelerdir?

3- Olası salgın için ne gibi önlemler alınmaktadır?

4- Ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü’ne bu kapsamda veri akışı sağlamakta mıdır? Sağlıyor ise bunlar nelerdir?

Haber İçin Tıklayınız