Şifremi Unuttum

“Bilim ve Politika Arasında Ortaklıklar Kurmak: Üst Düzey Antimikrobiyal Direnç Etkinliği” Kopenhag’da Yapıldı


15 Nisan 2023

33. Avrupa İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi (33rd ECCMID) kapsamında “Bilim ve Politika Arasında Ortaklıklar Kurmak: Üst Düzey Antimikrobiyal Direnç Etkinliği” gerçekleştirildi.

Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’da düzenlenmekte olan 33. Avrupa İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi (ECCMID)’nin hemen öncesinde, DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Danimarka Veliaht Prensesi ve DSÖ’nün Avrupa Hamisi Mary Elizabeth, Antimikrobiyal Direnç Küresel Grubu (GLG) Başkanı Chris Fearne, GLG Başkan Yardımcısı Mia Amor Mottley, Danimarka İçişleri ve Sağlık Bakanı Sophie Løhde ve Avrupa İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği (ESCMID) Başkanı Annelies Zinkernagel, derneğimiz yönetim kurulu üyeleri ve dünyanın dört bir yanından alanın önemli bilim insanlarının katılımıyla “Bilim ve Politika Arasında Ortaklıklar Kurmak: Üst Düzey Antimikrobiyal Direnç Etkinliği” gerçekleştirildi.

Danimarka Veliaht Prensesi ve DSÖ’nün Avrupa Hamisi Mary Elizabeth

Günümüzde dünyada her bir saniyede bir insanın hayatını kaybettiği antimikrobiyal dirençle mücadelenin öneminin vurgulandığı toplantıda, bu konuyla ancak politikacılar, bilim insanları ve halkın da katıldığı, tek sağlık yaklaşımıyla yapılacak, yeterli kaynak ayrılmış, tüm dünyayı kapsayan adil bir mücadeleyle başa çıkılabileceği bildirildi. Antimikrobiyal direnç konusunda 2024 yılında yapılacak ve çıktılarının çok önemli olacağı beklenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için temel öneriler oluşturuldu.