Şifremi Unuttum

Erzurum’da Köye İnen Kurt Dört Kişiyi Yaralamıştı: Kuduz Olduğu Belirlendi


11 Nisan 2022

Erzurum’un Tortum ilçesinde saldırı sonucu biri ağır dört kişiyi yaralayan kurdun kuduz olduğu tespit edildi. Kurdun köpek ve ata da saldırdığının tespit edilmesi üzerine Kireçli Mahallesi’ndeki yaklaşık 90 sahipsiz kedi ve köpeğe kuduz aşısı yapıldı.

Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Kireçli Mahallesi’ne inen bir kurt, ahırda hayvanlarına su verdikten sonra evine dönen Destegül Uğurlu’ya saldırdı.

Uğurlu’yu çenesinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralayan kurt, daha sonra İlhami Akbulut, Vediye Kırmızıaslan ile Serdar Aydınlı’ya da saldırdı.

İlk müdahalelerinin ardından Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Akbulut, Kırmızıaslan ile Aydınlı, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve acilde ilk müdahalesi yapılan ağır yaralı Uğurlu ise Çene Cerrahisi Kliniğinde tedavi altına alınarak ameliyat edildi.

MAHALLEDE İNCELEME YAPILDI, SAHİPSİZ HAYVANLAR AŞILANDI

Saldırının ardından mahalleliler tarafından öldürülen kurttan alınan numunede kuduz virüsü tespit edildi.

Kaymakam Fatih Bayram, Belediye Başkanı Muammer Yiğider, jandarma ile ilçe tarım ve orman müdürlüğü ekipleri mahallede inceleme yaptı.

Türkiye geneli şap karantinası dolayısıyla hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklı olduğu mahallede, kurdun köpek ve ata da saldırdığının tespit edilmesi üzerine yaklaşık 90 sahipsiz kedi ve köpeğe kuduz aşısı yapıldı. Saldırıya uğrayan at ise bir ahırda karantinaya alındı.

Tüm tedbirlerin alındığı mahallede, yetkililerce vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Mahallede, besicilik yapanların ürettikleri sütleri direkt tüketmemesi, vatandaşların hayvanlara yakın temas etmemeleri ve öğrencilerin okula velileri ile gitmeleri gibi geçici önlemler alındı.

Haber İçin Tıklayınız