Şifremi Unuttum

DSÖ’den Ölümcül Marburg Virusu İçin Aşı Açıklaması

29 Mart 2023

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, ölümcül virus “Marburg” için dört aşının deneme protokollerinin hazır olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ merkezinde düzenlenen haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Bir DSÖ komitesinin şimdiye kadar Marburg virusuyla ilgili dört aşının kanıtlarını incelediğini belirten Ghebreyesus “(Aşılar için) Deneme protokolleri hazır ve ortaklarımız denemeleri desteklemeye hazır.” ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, Marburg virusu salgınında vakaları ve ölümleri önlemeye yardımcı olmak için bu denemeleri “mümkün olan en kısa sürede” başlatmak için Ekvator Ginesi ve Tanzanya hükümetleriyle çalışmayı beklediklerini de kaydetti.

Ekvator Ginesi’nde resmi olarak 9 Marburg virusu vakasının bildirildiğini ve virus nedeniyle 7 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Ghebreyesus, virusun ülkede üç farklı ilde görüldüğüne işaret etti.

Ghebreyesus, “Ancak bu üç il birbirinden 150 kilometre uzaklıkta ve bu da virusun ne kadar geniş bir alana yayıldığını gösteriyor.” dedi.

Haber İçin Tıklayınız