Şifremi Unuttum

KLİMİK Derneği’nden Deprem Bölgesi’nde Yapılan Buşlaşıcı Hastalık Sürveyansı Konususunda Bilgilendirme


17 Şubat 2023

Ülkemizde SB Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi tarafından yönetilen bir “Bulaşıcı Hastalık Sürveyans ve Erken Uyarı Sistemi (İZCİ)” bulunmaktadır. Bu sistemle 81 ilden çevrim içi olarak sürveyansı yapılan hastalıkların yakın izlemi sağlanmaktadır.

Deprem Bölgesi’nde internet bağlantısının kesilmesi nedeniyle 5 ilde manuel sistemin kurulduğu bilgisinin alınması üzerine derneğimizin hazırladığı KLİMİK Derneği Deprem Koordinasyon Kurulu Raporu‘nda bu bilgi paylaşılmış ve diğer illerde de bağlantı olmadığı düşünülerek buralarda da bir an önce sürveyansa başlanması önerilmiştir.

Ancak sonrasında SB Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi tarafından bu 5 il dışındaki illerde İZCİ sisteminin sorunsuz bir şekilde çalıştığı bilgisi iletilmiş ve Rapor’da ilgili kısım uygun şekilde güncellenmiştir.

Gerek sahada gerekse merkezde bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için çalışan tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, bu süreçten hep birlikte ve dayanışmayla çalışarak ciddi bir salgın yaşamadan çıkabilmeyi diliyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla.