Şifremi Unuttum

Çin, COVID-19 Nedeniyle Uluslararası Uçuşlara Getirdiği Kısıtlamaları Kaldırıyor


29 Aralık 2022

Çin, COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan yurt dışı seyahat kısıtlamaları ve sınır tedbirlerinin kaldırılacağını bildirdi. Ayrıca, uluslararası hava yolu seferlerine uygulanan kısıtlamaların da kaldırılacağı belirtildi.

Çin Sivil Havacılık İdaresinden yapılan açıklamada, salgın nedeniyle uluslararası uçuşlara getirilen sefer ve yolcu sayısı kısıtlamalarının, 8 Ocak 2023’ten itibaren uygulanmayacağı dile getirildi.

Buna göre, hava yolu şirketlerine Çin’den yurt dışı güzergahlara ve yurt dışından Çin’e haftada yalnızca bir uçuş hakkı tanıyan ve uçuşlardaki doluluk oranını yüzde 75 ile sınırlayan tedbirler yürürlükten kaldırılacak.

Yerli ve yabancı hava yolu şirketleri, ikili hava taşımacılığı anlaşmaları uyarınca dış hatlarda seferlerini sürdürebilecek.

Öte yandan, Çin otoritelerinin ülkeye gelen dış hat seferlerindeki vaka sayısına göre “riskli” saydığı seferleri askıya almasını öngören uygulamaya da son verilecek. Uçuş personeli için kapalı devre çalışma, test ve karantina zorunlulukları kaldırılacak.

Haber İçin Tıklayınız