Şifremi Unuttum

Prof. Dr. Kenan Midilli Tez Yarışması İçin Başvurular Başladı!


Değerli Üyelerimiz,

Hepimizin yakından bildiği ve yaşadığı üzere İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitiminin belki de en stresli ama bir o kadar da geliştirici ve öğretici parçası uzmanlık tezi hazırlama dönemidir. Büyük emeklerle hazırlanan uzmanlık tezlerinin alanımızdaki bilgi birikimine büyük katkı sunduğu muhakkaktır. KLİMİK Derneği olarak İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında yapılan tezlerin bilimsel niteliğinin artması ve bilimsel makaleye dönüşmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda araştırma görevlisi arkadaşlarımızı motive etmek üzere XXIII. KLİMİK kongresinden itibaren her kongremizde tez yarışması düzenlemeye karar verdik.

Alanımıza ve derneğimize büyük emek veren, ülkemizin yetiştirmiş olduğu en önemli bilim insanlarından olan, dostumuz, arkadaşımız sevgili Prof. Dr. Kenan Midilli’nin adını yaşatmak üzere yarışmamızın adını “Prof. Dr. Kenan Midilli Tez Yarışması” olarak belirledik.

Prof. Dr. Kenan Midilli Tez Yarışması’na katılım koşulları ve işleyiş aşağıdaki gibi olacaktır:

  1. Yarışmaya İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık alanında son iki takvim yılı içerisinde (23. Kongre için 2021 ve 2022 yılları) tamamlanmış tezler kabul edilecektir.
  2. Adaylar tezlerini daha önce kongrelerde sunmuş veya bilimsel makale olarak yayımlamış olabilirler.
  3. Adaylar tezlerini, eğer daha önce sunmadılarsa, yarışmanın yapılacağı kongreye sözel veya poster bildirisi olarak ayrıca gönderebileceklerdir.
  4. Adayların tezlerini PDF formatında aşağıdaki formu kullanarak sisteme yüklemeleri gereklidir. Sisteme yüklenen tezler otomatik olarak jüri üyelerine yönlendirilecektir.
  5. Prof. Dr. Volkan Korten, Prof. Dr. Füsun Can, Prof. Dr. Vildan Avkan-Oğuz, Prof. Dr. Alpay Azap ve Prof. Dr. Mehtap Aydın’dan oluşan bilimsel jüri kongre öncesinde başvuruları değerlendirerek ilk 10’a giren tezleri belirleyeceklerdir.
  6. İlk 10’a girmiş olan tezlerin yazarlarının kongre sırasında yarışma için ayrılan özel oturumda yapacakları 5’er dakikalık sunumlarla çalışmalarını anlatmaları istenmektedir. Hipotezi iyi belirlenmiş, titizlikle çalışılmış, anlamlı bilimsel sonuçlar ortaya koymuş bir tezin 5 dakikada sunulabileceğini düşünüyoruz. Bu sunumlar yine jüri tarafından puanlanarak en başarılı ilk 3 tez belirlenecektir.
  7. İlk 10’a giren tezlerin yazarlarına kongreye katılımlarını sağlayabilmek adına Derneğimiz tarafından kongre katılım bursu verilecektir.
  8. Ayrıca yarışmada tezi birinci seçilen üyemize 10 bin ₺, ikinciye 7 bin ₺ ve üçüncüye 5 bin ₺ ödül verilecektir.

Birincisini 23. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi’nde düzenleyeceğimiz “Prof. Dr. Kenan Midilli Tez Yarışması”na 2021 veya 2022’de tezlerini tamamlamış üyelerimizin katılımını bekler tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.

Son başvuru tarihi: 1 Şubat 2023

İlk 10’a giren tezlerin açıklanması: 10 Şubat 2023

KLİMİK Derneği Yönetim Kurulu

Başvuru Formu İçin Tıklayınız