Şifremi Unuttum

DSÖ’den COVID-19 İçin Umutlandıran Açıklama


14 Aralık 2022

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Ghebreyesus, 2023’te COVID-19 salgınının küresel acil durum olmaktan çıkmasını temenni etti. Ghebreyesus, bir yıl önce COVID-19’un omikron varyantı etkisini gösterdiğinde haftada 50 bine yakın can kaybı yaşandığına işaret ederek, “Son bir haftada yaklaşık 10 bin kişi COVID-19’dan yaşamını yitirdi. Bu yine yüksek bir rakam fakat en azından bu noktaya kadar gelebildik.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, 2023’te COVID-19 salgınının küresel acil durum olmaktan çıkmasını temenni etti.

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nde Akredite Basın Mensupları Birliği (ACANU) muhabirleriyle DSÖ’nün merkezinde bir araya gelen Ghebreyesus, COVID-19’un gelecekteki durumuna dair soruları cevapladı.

Ghebreyesus, bir yıl önce COVID-19’un omikron varyantı etkisini gösterdiğinde haftada 50 bine yakın can kaybı meydana geldiğine işaret ederek, “Son bir hafta yaklaşık 10 bin kişi COVID-19’dan yaşamını yitirdi. Bu yine yüksek bir rakam fakat en azından bu noktaya kadar gelebildik.” değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ üyesi ülkelerin COVID-19’a karşı daha fazla hayat kurtarmak için yapacak çok şeyi olduğunu kaydeden Ghebreyesus, “Seneye COVID-19’un artık küresel acil durum olmadığını söyleyebilecek duruma gelmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu.
Ghebreyesus, virusun tamamen yok olmayacağını belirterek, “Önemli olan, virusu nasıl kontrol edeceğimizdir. Tüm ülkeler, dünyanın birçok ülkesinde dolaşımını sürdüren grip ve solunum sinsityal virusunda olduğu gibi COVID-19 ile de nasıl mücadele edeceğini öğrenmeli.” ifadelerini kullandı.

Haber İçin Tıklayınız