Şifremi Unuttum

Uganda’da Ebola Salgınının Alanı Genişliyor: Vakalar 36’ya, Ölümler 23’e Yükseldi


27 Eylül 2022

Uganda Sağlık Bakanlığı bugün (26 Eylül 2022) son birkaç gün içinde Ebola Sudan vakalarında istikrarlı bir artış olduğunu bildirdi; 23 (%64) ölüm dahil toplam 36 vaka doğrulandı.

Bir başka endişe verici gelişme de bakanlığın dün (25 Eylül 2022), etkilenen alanın genişlediğini ve iki yerde daha hastalık rapor edildiğini açıklaması oldu. Sadece dört gün önce doğrulanan vaka sayısı yedi idi ve bir ölüm bildirilmişti.

Daha nadir fakat yine de ölümcül bir Ebola (Ebola Sudan) türünden kaynaklanan salgın, başlangıçta başkent Kampala’nın batısında bulunan Mubende’den insanları etkilemişti. Dün ise sağlık bakanlığı tarafından, Mubende’nin batısındaki işlek bir yol üzerinde yer alan Kyegegwa şehrinden ve Mubende’nin hemen doğusunda bulunan Kassanda’dan da vakaların bildirildiğini açıkladı.

Sağlık bakanlığı bugün (26 Eylül 2022) Twitter’da, iki yeni vakanın doğrulandığını ve salgın toplamının 18’i doğrulanmış ve 18’i şüpheli olmak üzere 36 vakaya ulaştığını söyledi. Şimdiye kadar, Ebola infeksiyonları doğrulanan beş kişi de dahil olmak üzere 23 hasta öldü. Otuz beş kişi tıbbi bakım için kabul edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) geçen hafta, salgının daha fazla yayılma riski taşıdığını, çünkü bölgenin Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne giden işlek bir yol üzerinde olduğunu ve ayrıca Uganda’nın içinden ve dışından insanları çeken altın madenlerine sahip olduğunu açıklamıştı.

Haber İçin Tıklayınız