Şifremi Unuttum

İtalya’da Üretilen ve Listeria Salgınana Neden Olan Sosisler Hakkında Uyarı Yapıldı


27 Mayıs 2022

İspanya Tüketim Bakanlığı, İtalya’dan gelen ve İspanya’da satılan bazı paketli sosislerde ‘Listeria’ya rastlandığına ilişkin uyarıda bulundu. Söz konusu sosisler Wudy ve Pavo markalarına aittir. İtalya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde ateş, baş ağrısı, kusma veya ishale ve daha da önemlisi insanlarda, özellikle hamile kadınlarda ve yenidoğanlarda ciddi sorunlara yol açabilen listeriosis salgınına neden olmasına rağmen, İspanya’da bir salgın fark edilmedi. Söz konusu ürünlerin piyasadan geri çekilmesi talep edilmiş olup, evlerinde bulunanların tüketmemeleri tavsiye edildi.

İspanya Tüketim Bakanlığına bağlı İspanyol Gıda Güvenliği ve Beslenme Ajansı (AESAN), İtalyan makamlarından Avrupa Gıda Uyarı Ağı (RASFF) aracılığıyla bir uyarı aldı. İtalya’dan gelen farklı parti sosislerde Listeria monocytogenes bakterisine rastlandığı bildirildi. Wudy Clásico, Wudy Queso, Wudy Party, Wudy Happy Hour, Wudy Maxipack Clásico ve Pavo Hot Dog markalı sosisler konusunda uyarı yapıldı.

İtalya’daki üretim tesisinde yapılan incelemede yalnızca İtalya’da pazarlanan iki ürün grubunda bakteri tespit edildi. Ancak çevresel örneklerde de bakteriye rastlanması nedeniyle önlem olarak bu tesislerde üretilen tüm ürünler piyasadan geri çekildi.

Haber İçin Tıklayınız