Şifremi Unuttum

Arjantin’in Tucumán Eyaletinde Nedeni Bilinmeyen Pnömoni Olguları


1 Eylül 2022

Tucumán Eyaleti Halk Sağlığı Bakanlığı’nın altı hastada şu ana kadar etiyolojik olarak tanımlanamayan bilateral pnömoni olguları saptandığının bilgisi, 30 Ağustos 2022’de Arjantin Sağlık Bakanlığı tarafından Pan Amerikan Sağlık Örgütü/Dünya Sağlık Örgütü (PAHO/WHO)’ne iletilmiştir. PAHO/WHO, Arjantin sağlık yetkilileriyle birlikte durumu izlemektedir.

Bildirilen olgular San Miguel de Tucumán şehrinde özel bir kliniğin yoğun bakım servisinde yatan bir hastadan ve beş sağlık çalışanından oluşmaktadır. Semptomlar 18-22 Ağustos tarihleri arasında, ateş, miyalji, karın ağrısı ve nefes darlığı şeklinde baş göstermiştir. Bilateral pnömoni ile başvuran altı olgunun ikisi yaşamını yitirmiş, üçü hastaneye kaldırılmış ve biri stabil durumda evde karantinaya alınmıştır. Tüm olgular aynı sağlık merkeziyle bağlantılıdır.

Yerel halk sağlığı laboratuvarı tarafından solunum yolu virusları ve diğer viral, bakteriyel ve fungal ajanlar için test edilen numuneler, tüm testlerde negatif sonuç vermiştir. Numuneler, ek testler ve devam eden toksikolojik analizler için Ulusal Laboratuvarlar ve Sağlık Enstitüleri İdaresi’ne gönderilmiştir.

Tucuman Halk Sağlığı Bakanlığı tarafından 1 Eylül 2022’de, daha önce bildirilen altı olguya benzer semptomlar gösteren ve semptomları 20-23 Ağustos arasında başlayan, tümü sağlık çalışanı üç hasta daha bildirmiştir.

Söz konusu salgın odağı ile ilişkili olarak üç ölüm dahil bugüne kadar toplam dokuz olgu tespit edilmiştir.

Yapılan ön inceleme ölen olguların komorbiditeleri olduğunu göstermektedir. Olguların temaslıları takip altındadır ve bugüne kadar hiçbirinde semptom gelişmemiştir.

Bilgilendirme Notu İçin Tıklayınız

Sayfa Bağlantısı İçin Tıklayınız