Şifremi Unuttum

New York Yetkilileri Rockland County’de Bir Çocuk Felci Olgusu Bildirdi

21 Temmuz 2022

New York Eyaleti Sağlık Departmanı ve Rockland County Sağlık Departmanı Rockland County’deki bir çocuk felci olgusu konusunda halkı uyardı. Eyalet ve Bölge sağlık yetkilileri, tıp doktorlarına ve sağlık hizmeti sağlayıcılarına başka olgular için tedbirli olmaları konusunda uyardı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) standart çocuk aşı programına dahil olan çocuk felci aşısıyla  aşılanmış olan kişilerin daha düşük risk altında olduğu kabul edilmektedir. Çocuk felci aşısı tüm çocuklar için gerekli olan okul öncesi aşı takviminin bir parçasıdır ve çocuklar okula başlamadan önce aşılanmaktadır. Bununla birlikte, hamile olanların, çocuk felci aşı serilerini tamamlamamış olanların veya virusa maruz kalmış olabileceğinden endişe eden aşılanmamış kişilerin, Rockland County’deki klinikler ve sağlık kurumları tarafından aşılanması tavsiye edilmektedir. Şu anda aşılanmış olan ancak virusa maruz kalma riski bulunan kişilerin ise destek almaları önerilmektedir.

New York Eyaleti Sağlık Departmanı’nın halk sağlığı laboratuvarı Wadsworth Center tarafından gerçekleştirilen ve CDC tarafından onaylanan dizilemede ters mutasyonlu çocuk felci Sabin tip 2 virus belirlenmiştir. Bu, 2000 yılından beri yalnızca inaktive edilmiş çocuk felci aşısının (IPV) uygulandığı ABD’de artık izin verilmeyen veya uygulanmayan oral çocuk felci aşısı (OPV) olan bir kişiden bulaşma zincirinin göstergesidir. İnaktive aşılardan ters mutasyona uğramış suşlar ortaya çıkamayacağı için  virusun ABD dışında OPV uygulanan bir yerden kaynaklanmış olabileceği düşünülmektedir.

Haber İçin Tıklayınız