Şifremi Unuttum

Gana’da İlk Kez Marburg Virusu Nedeniyle Salgın İlan Edildi

17 Temmuz 2022

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İşbirliği Merkezi laboratuvarının önceki sonuçları doğrulamasının ardından, Gana ülkede ilk kez Marburg virusu nedeniyle salgın ilan etti.

Senegal, Dakar’daki Pasteur Enstitüsü, Gana’nın güney Ashanti bölgesinden hayatını kaybeden ve ilişkisiz iki hasatadan ishal, ateş, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlar göstermeleri nedeniyle örnekler aldı. Laboratuvar, Noguchi Memorial Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nün, hastalıklarının Marburg virüsünden kaynaklandığını öne süren sonuçlarını doğruladı. Vakalardan biri 26 Haziran 2022’de hastaneye başvuran ve 27 Haziran’da ölen 26 yaşında bir erkekti. İkinci vaka, 28 Haziran’da hastaneye başvuran ve aynı gün hayatını kaybeden 51 yaşında bir erkekti. Her iki vaka da aynı hastanede tedavi gördü.

DSÖ, uzmanları görevlendirerek, kişisel koruyucu ekipman sağlayarak, hastalığın sürveyansında destek vererek, test yaparak, temaslıları takip ederek ve onları riskler hakkında uyarmak ve hastalığın tehlikeleri konusunda eğitmek suretiyle acil müdahale ekipleri ile işbirliği yaparak Ashanti Bölgesi’ndeki ortak bir ulusal araştırma ekibinin yanı sıra Gana sağlık yetkililerini desteklemektedir.

Haber İçin Tıklayınız