Şifremi Unuttum

İngiltere’de Bir İlkokulda Maymun Çiçeği Nedeniyle Sınıf Kapatıldı

12 Temmuz 2022

İngiltere’de bir ilkokul sınıfı maymun çiçeği salgını nedeniyle dönem sonuna kadar kapatıldı; bu durum ilk kez Londra’da gerçekleşti.

Surrey’de bulunan Grand Avenue İlkokulu ve Anaokulu, velilere bir mektupla çocuklarının maymun çiçeği olan biriyle temas ettiğini bildirdi. Haber Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı tarafından doğrulandı.

Okul mektupta, toplum için riskin son derece düşük olduğuna dair güvence aldıklarını ve birinci sınıfların dönem sonuna kadar kapatılması da dahil olmak üzere halk sağlığıyla ilgili tüm tedbir yönergelerine uyduklarını söyledi.

Birinci sınıftaki öğrenciler genellikle 4-5 yaşlarındadır.

Okul, bildirim son anda yapıldığı için özür diledi; ancak Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı’nın bunu tavsiye ettiğini ve “tedbir yönergelerine uymakla yükümlü olduklarını” bildirdi.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) Londra sağlık koruma ekibi, bir risk değerlendirmesi yapmak için okul ve yerel yetkililerle birlikte çalıştıklarını ve tedbir amaçlı tavsiyelerde bulunduklarını açıkladı.

Tavsiyeler, çocuklara aşı önerisini, çocukların okul döneminin geri kalanında evde kalmalarını ve okula devam etmemelerini kapsamaktadır.

Yetkililer, ebeveynlere çocuklarını 28 Temmuz 2022’ye kadar semptomlar açısından izlemelerini söyledi.

Haber İçin Tıklayınız