Şifremi Unuttum

Akut Hepatit Salgını Yaklaşık 900 Olguya Yükselirken Küresel Veriler ‘Karışık Bir Tablo’ Sunuyor

23 Haziran 2022

Uluslararası Karaciğer Kongresi’nde bir basın açıklamasında sunulan verilere göre, çocuklarda etiyolojisi bilinmeyen akut, şiddetli hepatit salgını 33 ülkede 894 olguya ulaştı.

Cenevre’deki DSÖ merkezinin Küresel HIV, Hepatit ve CYBE Programları2nın kıdemli bilim insanı Philippa Easterbrook, katılımcılara “20 Haziran itibariyle, beş DSÖ bölgesindeki 33 ülkeden bildirilen 894 olası olgumuz var” dedi. “27 Mayıs’taki DSÖ’nün son kamu açıklamasından bu yana, yaklaşık bir aylık bir süre içinde 244 ek olgu anlamına geliyor. Ancak bunun hem yeni olguları hem de geriye dönük olarak tespit edilmiş olguları içerdiğini unutmamak gerek.”

Easterbrook, bu olguların yarısından fazlasının (449) Avrupa bölgesinden olduğunu, sadece Birleşik Krallık’ta 262 olgu bulunduğunu ve küresel toplamın yaklaşık %30’unu oluşturduğunu kaydetti. İkinci en yüksek raporlama bölgesi, 368 olgu ile Amerika kıtası; Birleşik Krallık’ta olduğu gibi, ABD de 290 olgu ile küresel toplamın %35’i gibi orantısız sayıda olgu barındırıyor.

Haber İçin Tıklayınız