Şifremi Unuttum

Umman, 2013’ten Bu Yana Görülen 25. Orta Doğu Solunum Sendromu Koronavirus (MERS-CoV) Vakasını Bildirdi

17 Mayıs 2022

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Katar’da görülen iki Orta Doğu Solunum Sendromu Koronavirusu (MERS-CoV) vakasını açıklamasından kısa bir süre sonra Umman’dan da bir vaka bildirildi.

Açıklamaya göre, Umman Al Dhahira Valiliği tarafından 34 yaşında bir erkekte Orta Doğu Solunum Sendromu Koronavirusu (MERS-CoV) vakası DSÖ’ye 28 Nisan 2022’de bildirildi. Vakanın Umman’daki aile çiftliğinde tek hörgüçlü develer, koyunlar ve keçiler dahil olmak üzere hayvanlarla doğrudan temas öyküsü olduğu açıklandı.

DSÖ, 8 Mayıs itibariyle hastanın durumunun kritik olduğunu ve yoğun bakım ünitesinde bir izolasyon odasında mekanik ventilasyon uygulanmaya devam edildiğini bildirdi. Hastanın bilinen bir komorbiditesinin bulunmadığı belirtildi.

Umman’da MERS-CoV infeksiyonu vakaları nadir görülmektedir. Haziran 2013’ten bu yana, Umman’dan DSÖ’ye, şimdiki vaka dahil olmak üzere toplam 25 MERS-CoV vakası ve yedi ölüm bildirilmiştir.

15 Mayıs 2022 itibariyle, dünya çapında DSÖ’ye bildirilen laboratuvar testleriyle doğrulanmış MERS-CoV infeksiyonu vakaları 894 ölüm dahil olmak üzere toplam 2594’tür. Bildirilen vakaların çoğu Arap Yarımadası’ndaki ülkelerde meydana gelmiştir.

Haber İçin Tıklayınız