Şifremi Unuttum

DSÖ: Çocuklarda Dünya Çapında 348 Akut Hepatit Vakası Bildirildi

10 Mayıs 2022

DSÖ, 10 Mayıs 2022 Salı günü, dünya çapında beş bölgede çocuklarda 348 olası akut hepatit vakası olduğunu bildirdi.

DSÖ’nün hepatit bölümünde kıdemli bir bilim insanı olan Dr. Philippa Easterbrook’a göre, yeni vakalar daha önce bildirilen 70 vakaya ek olarak görülüyor. Easterbrook, bildirilen vakaların yeni ve eski vakaların karışımı olduğunu söyledi.

Dünya çapında vakalardaki artışın nedeni hala bilinmemekle birlikte, Easterbrook, tipik olarak soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomlar gösteren yaygın bir hastalık olan adenovirus ile güçlü bir ilişki saptandığını söyledi. Birleşik Krallık’taki vakaların %70’inden fazlası adenovirus testi pozitif çıktı. Easterbrook, DSÖ’ye göre vakalar arasında en yaygın olarak, ishal, kusma ve ateşin yanı sıra solunum semptomlarına neden olan adenovirus tip 41’in görüldüğünü ifade etti. Adenovirusun başka bir etkenle ilişkili mi yoksa doğrudan neden mi olduğunu görmek için İngiltere’den daha fazla verinin hafta içinde gelmesini umduğunu açıkladı.

Birleşik Krallık’taki vakaların %18’inde COVID-19 da tespit edildi; hepatit vakalarının toplam kaçının daha önce virusa maruz kaldığı DSÖ tarafından araştırılıyor. Easterbrook, “Ko-infeksiyon veya geçmiş infeksiyon olarak COVID-19’un rolü önemli bir husustur” dedi.

Haber İçin Tıklayınız