Şifremi Unuttum

CDC, Adenovirus İnfeksiyonu Olan Çocuklarda Hepatit Uyarısı Yayımladı

21 Nisan 2022

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), eyalet ve yerel yetkililerine yönelik olarak adenovirus infeksiyonu olan çocuklarda hepatit vakalarının izlenmesi yönünde halk sağlığı önerileri yayımladı.

CDC Perşembe günü yayımlanan öneri metninde, Ekim 2021’den bu yana Alabama’da 1-6 yaş arası çocuklar arasında adenovirus testi pozitif çıkan dokuz hepatit vakası tespit edildiğini ve iki çocuğun karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Vakalar arasında ölüm bildirilmedi; çocukların hiçbirinin COVID geçirmediği ve önceden sağlık sorunları olmadığı bildirildi.

CDC, hepatit vakalarına neyin neden olduğunu açıklamamakla birlikte, “pediatrik hepatit ve adenovirus infeksiyonu arasında olası bir ilişki araştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Hepatit karaciğer iltihabı hastalığıdır. Adenoviruslar ise yaygın olarak solunum sistemini infekte eden DNA viruslarıdır.

CDC’nin önerisinde, pediatrik hepatit hastalarıyla karşılaşan doktorlara adenovirus testini düşünmeleri ve sağlık yetkililerini uyarmaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

Haber İçin Tıklayınız

CDC’nin Öneri Metni İçin Tıklayınız