Şifremi Unuttum

Uluslararası Sağlık Tüzüğü (2005) Acil Durum Komitesi’nin COVID-19 Pandemisiyle İlgili Onbirinci Toplantısına İlişkin Açıklama

13 Nisan 2022

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başkanı tarafından Uluslararası Sağlık Tüzüğü (2005) (UST) kapsamında koronavirus hastalığı (COVID-19) pandemisi ile ilgili olarak toplanan Onbirinci Acil Durum Komitesi toplantısı 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Cenevre saatiyle 12:00-16:30 saatleri arasında gerçekleşti.

DSÖ başkanı, dünyanın bulaşmayı sınırlamak, hayat kurtarmak ve sağlık sistemlerini korumak için araçlara sahip olduğunu açıkladı. Mevcut epidemiyolojik durumdaki umudunu dile getirerek, dünyanın şu anda iki yıl içinde bildirilen en düşük ölüm sayısını yaşadığını kaydetti. Bununla birlikte, SARS-CoV-2 virusunun öngörülemeyen hareketinin ve yetersiz ulusal yanıtların küresel pandeminin devam etmesine yol açtığını belirtti. DSÖ başkanı, taraf devletlerin mevcut tıbbi önlemlerle birlikte halk sağlığı ve sosyal önlemleri uygulamalarının önemini vurguladı. Dünyanın 2022’de COVID-19 acil durumunu nasıl sona erdirebileceğine ve gelecekteki olaylara nasıl hazırlanabileceğine dair bir yol haritası sağlayan güncellenmiş Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planının yayınlanmasının önemini vurguladı.

Komite tarafından, tüm ülkeler için kritik olduğu düşünülen eylemleri kapsayan geçici tavsiyeler yayımlandı.

Haber İçin Tıklayınız