Şifremi Unuttum

Dünya Sağlık Günü: Bizim Gezegenimiz, Bizim Sağlığımız

TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ’NDEN DUYURU

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından her yıl 7 Nisan günü Dünya Sağlık Günü olarak kutlanmaktadır. DSÖ’nün öncelikli gördüğü konularda dünya genelinde farkındalık yaratmak üzere kutladığı Dünya Sağlık Günü’nün 2022 yılı için sloganı, “Bizim Gezegenimiz, Bizim Sağlığımız” olarak ilan edilmiştir.

Pandemi sürerken, çevre kirliliği ve kanser, astım, kalp hastalıkları artmaya devam ederken, 2022 Dünya Sağlık Günü’nde DSÖ, tüm dünyanın dikkatini insanları ve gezegeni sağlıklı tutmak için ihtiyaç duyulan acil eylem planlarına ve refah içinde yaşayan toplumlar yaratma hareketini desteklemeye çağırıyor. DSÖ, her yıl dünya çapında 13 milyondan fazla ölümün önlenebilir çevresel nedenlerden kaynaklandığını tahmin etmektedir. Buna insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sağlık tehdidi olan iklim krizi de dahildir. İklim krizi aynı zamanda bir sağlık krizidir.

Biz de KLİMİK Derneği olarak ulusal ve küresel sağlık hedeflerine ulaşmak için gezegenimizin ve toplumların refahına odaklanmanın önemine inanıyoruz ve Dünya Sağlık Günü’nü destekliyoruz.

Saygılarımızla.

KLİMİK Derneği Yönetim Kurulu

DSÖ Açıklaması İçin Tıklayınız