Şifremi Unuttum

Sağlık Hizmetlerinde İyileştirici Önlemler Alınmazsa 2025’e Kadar Sağlık Çalışanlarının %75’i Mesleklerini Bırakacak


15 Mart 2022

Görev aşkı ve yaşam boyu kariyer nedeniyle, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tıp alanını terk etmeyeceklerine inanırız. Zorlukları olmakla birlikte, sosyal statü ve maddi karşılığın yanı sıra ihtiyacı olanlara yardım etmenin memnuniyeti sağlık çalışanlarını gurur verirdi. Fakat zaman değişti. Zaten var olan tükenmişlikleri pandemi sırasında arttı.

Sağlık çalışanları, ilk dalgalarda katlanılan travmaların aşılarla hafifleyeceğini düşünmüşlerdi. Bunun yerine, yeni hasta dalgaları gördüler. Varyantların dalgaları art arda geldi. Çok sayıda COVID-19 hastası ile uğraşmak zorlaştı. Aşısızlarla ateşli tartışmalar yaşandı. Hastaneler, klinikler ve muayenehaneler, pandemi sırasında tıbbi ziyaretlerini erteleyen ve sonuçlarıyla şimdi yüzleşmek zorunda kalan insanların akınına uğradı. Strese ek olarak, hemşirelere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri duyuldu. Ulusal Bilimler, Mühendislik ve Tıp Akademilerine göre, birçoğu mesleğini bırakma ihtiyacı hissetti.

Bilim, sağlık ve teknoloji profesyonellerinin performanslarını artıran, onları daha iyi kararlar almaları ve daha iyi bakım sunmaları için güçlendiren dünya lideri bir bilgi çözümleri sağlayıcısı olan Elsevier Health, sağlık alanıyla ve gelecekte neler olabileceğiyle ilgili fikir edinmek üzere “Geleceğin Klinisyeni” küresel raporunu hazırladı. Bu çalışma, var olan sorunlu noktaları, geleceğe yönelik tahminleri ve sektörün boşlukları doldurmak için nasıl bir araya gelebileceğini ortaya koymaktadır.

Haber İçin Tıklayınız