Şifremi Unuttum

Hong Kong’ta Evcil Hayvan Mağazasında Satılan Hamsterların COVID-19 Testi Pozitif Çıktı, Satışlar Geçici Olarak Durduruldu


18 Ocak 2022

Hong Kong yönetiminin bildirdiğine göre, bir evcil hayvan mağazasındaki hamsterların yeni koronavirus testinin pozitif çıkması üzerine Tarım, Balıkçılık ve Doğal Çevreyi Koruma Dairesi tarafından evcil hayvan mağazası ve depolarındaki tüm hayvanlarla ilgili bir dizi önleyici tedbir açıklandı: mağazalarda ve depolardaki tüm hayvanlar için testlerin artırılmasının yanısıra, hamster satışı geçici olarak durduruldu. Küçük memeli hayvan ithalatı askıya alındı.

Daire Başkanı Leung Shiu-fai, salgınla ilgili bir brifingde, bir gün önce Sağlık Koruma Merkezi tarafından yeni koronavirus testi pozitif çıkan bir kişinin evcil hayvan mağazası personeli olduğu konusunda bilgi verildiğini açıkladı. Bunun üzerine mağaza derhal takibe alındı ve mağazadaki 78 hamster, chinchilla ve tavşandan toplam 125 adet numune alındı. İlk sonuçlar 11 örneğin yeni koronavirus testinin pozitif olduğunu gösterdi.

Haber İçin Tıklayınız