Şifremi Unuttum

Omikron Endişesinin Arttığı Almanya’da Covid Aşısının Zorunlu Hale Getirilmesi Tartışılıyor

28 Aralık 2021

Omikron varyantı nedeniyle yeni bir koronavirus dalgasından endişe eden Almanya, aşı olmayı artık herkes için bir yükümlülük haline getirmeyi tartışıyor.

10 Ocak itibariyle Federal Meclis’te tartışılarak oylamaya sunulması hedeflenen düzenleme öncesinde, koalisyon ortakları ve siyasi partiler arasında yoğun tartışmalar yaşanıyor.

Aşı olma yükümlülüğünün kimleri kapsayacağı, bu yükümlülüğü yerine getirmeyenler için ne tür yaptırımlar getirileceği, bunun nasıl denetlenip uygulanacağı konusunda, koalisyon ortakları Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Hür Demokratlar (FDP) arasında fikir ayrılıkları sürüyor.

Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre, bir grup milletvekili tarafından hazırlanan teklif, 18 yaşının üzerindeki herkes için aşı yükümlülüğü getirilmesini öngörüyor. Bir başka önergede ise, aşı yükümlülüğünün sadece 60 yaş üzerinde olanlar ve risk grubundakiler için getirilmesi teklif ediliyor.

Almanya’nın yeni başbakanı, Sosyal Demokrat siyasetçi Olaf Scholz, aşı yükümlülüğünün getirilmesini savunurken, bu konuda ilgili tüm kesimlerin görüşlerini dinledikten sonra adım atacaklarını kaydediyor.

Haber İçin Tıklayınız