Şifremi Unuttum

FDA, Belli Kriterlere Sahip Yetişkinlerde COVID-19 Tedavisi İçin Bir Oral Antivirale Daha İzin Verdi

23 Aralık 2021

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), başka alternatif yoksa 18 yaş üstü belli kriterlere sahip yetişkinlerde COVID-19 tedavisi için Merck’in antiviral ilacı molnupiravire acil kullanım izni verdi.

FDA, SARS-CoV-2 testi pozitif olan, hastaneye yatış veya ölüm dahil olmak üzere şiddetli COVID-19 geçirme riski yüksek olan, FDA tarafından izin verilen alternatif COVID-19 tedavi seçeneklerine erişilemeyen veya klinik olarak uygun olmayan yetişkinlerde hafif-orta şiddette koronavirus hastalığının (COVID-19) tedavisi için Merck’in antiviral ilacı molnupiravire acil kullanım izni (EUA) yayımladı. Molnupiravir sadece reçeteyle alınabilir ve COVID-19 teşhisi konulduktan sonra mümkün olan en kısa sürede ve semptomların başlamasından sonraki beş gün içinde başlanmalıdır.

Molnupiravir, kemik ve kıkırdak büyümesini etkileyebileceğinden, 18 yaşından küçük hastalarda kullanılmasına izin verilmemiştir. COVID-19’un temas öncesi veya temas sonrası önlenmesinde ve COVID-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastalarda kullanımı için yetki verilmemiştir; çünkü COVID-19 nedeniyle hastaneye yatırıldıktan sonra tedaviye başlanan kişilerde faydası görülmemiştir.

Haber İçin Tıklayınız