Şifremi Unuttum

İsrail’de 60 Yaş Üstü Vatandaşlara Dördüncü Doz Aşı Kararı

22 Aralık 2021

İsrail’de 60 yaş üzeri vatandaşlar ve risk grubunda bulunan sağlık çalışanları 3’üncü doz aşının üzerinden 4 ay geçmesinin ardından 4’üncü doz COVID-19 aşısı yapacak. İsrail Başbakanı Bennett’in sağlık kurulunun tavsiyesini memnuniyetle karşıladığı ve yetkililere aşıların yapılması için talimat verdiğini belirtildi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, sağlık kurulunun tavsiyesi çerçevesinde, ülkede 60 yaş üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirus (COVID-19) ile mücadele kapsamında 4’üncü doz aşı yapılması talimatı verdi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Bennett’in sağlık kurulunun tavsiyesini memnuniyetle karşıladığı ve yetkililere aşıların yapılması için talimat verdiği belirtildi.

Haberlerde, bu adımla İsrail’in potansiyel olarak dünyada belirli gruplara dördüncü doz uygulayan ilk ülke olabileceğine dikkat çekilerek, 60 yaş üzeri vatandaşların ve risk grubunda bulunan sağlık çalışanlarının 3’üncü doz aşının üzerinden 4 ay geçmesinin ardından 4’üncü doz COVID-19 aşısı yapacakları kaydedildi.

Dün akşam toplanan İsrail Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurulunun, 170 kişiye daha Omicron varyantı teşhisi konulmasının ardından söz konusu kararı aldığı belirtilen haberlerde, ülkede Omicron varyantı teşhisi konulan hasta sayısının 341’e yükseldiğinin doğrulandığı ifade edildi.

Haber İçin Tıklayınız