Şifremi Unuttum

COVID Omikron Varyantını İlk Tespit Eden Güney Afrikalı Doktor Şimdiye Kadar Görülen Semptomların “Hafif” Olduğunu Söylüyor

29 Kasım 2021

Yeni omikron varyantıyla ilişkili COVID semptomları, yeni varyant konusunda ilk uyarıyı yapan Güney Afrikalı doktor tarafından şimdiye kadar “son derece hafif” olarak tanımlandı.

Güney Afrika Tabipler Birliği başkanı Dr. Angelique Coetzee, 18 Kasım civarında, bugüne kadar en yüksek virülansa sahip ve küresel olarak baskın olan delta varyantı ile ilişkili semptomlardan biraz farklı “olağandışı semptomlar” ile başvuran hastalar görmeye başladığını söyledi.

Coetzee, “Aslında 33 yaşlarındaki erkek bir hastayla başladı … ve bana son birkaç gündür aşırı derecede yorgun olduğunu ve biraz baş ağrısıyla birlikte bu vücut ağrıları ve ağrıları olduğunu söyledi.” ifadelerini kullandı.

Hastanın boğaz ağrısı olmadığını, daha çok “boğazının tırmalandığını”, ancak önceki koronavirus varyantlarıyla ilişkili semptomlar olan öksürük, tat veya koku kaybı olmadığını ifade etti.

Coetzee, erkek hastanın ve ailesinin COVID testinin pozitif olduğunu ve o gün delta varyantından farklı semptomlarla başvuran daha fazla hasta gördüğünü söyledi.

Bu durum, üyesi olduğu Güney Afrika’nın aşı danışma komitesini uyarmasına neden oldu.

Haber İçin Tıklayınız