Şifremi Unuttum

COVID-19’a Karşı Etkili İkinci İlaç Yolda: Pfizer, Ağızdan Alınan COVID İlacının Hastaneye Yatış ve Ölüm Riskini %89 Azalttığını Açıkladı

5 Kasım 2021

Pfizer bugün yaptığı açıklamada, klinik araştırma verilerinin ara analizine göre, COVID-19 tedavisi için geliştirilen oral antiviral ilaç PAXLOVID™’in, plaseboya kıyasla hastaneye yatış ve ölüm riskini %89 azalttığını duyurdu.

PAXLOVID™’in, COVID-19 geçiren hastaneye yatırılmamış yüksek riskli yetişkinlerde plaseboya kıyasla hastaneye yatış veya ölüm riskini %89 oranında azalttığını, randomize çift kör faz 2 çalışma sonuçlarına dayanarak açıkladı.

Genel çalışma popülasyonunda, plasebo alan hastalarda gerçekleşen 10 ölüme kıyasla PAXLOVID™ alan hastalarda 28 gün boyunca ölüm bildirilmediği açıklandı.

Şirket, PAXLOVID™’in acil kullanım onayı başvurusunun bir parçası olarak verileri FDA’ya sunmayı planladığını açıkladı. Ayrıca, bağımsız bir grup ve FDA ile görüştükten sonra, yüksek ilaç etkinliğinin saptanması nedeniyle klinik denemelere kayıt almayı durduracağını bildirdi.

Haber İçin Tıklayınız