Şifremi Unuttum

CDC Çocuk Felci Riski Nedeniyle Ukrayna İçin Seyahat Uyarısı Yayımladı

16 Ekim 2021

Yakın zamanda Ukrayna’nın Rivne bölgesinde küçük bir çocukta görülen aşı kökenli poliovirus tip 2 (cVDPV2) vakasının doğrulanmasından sonra, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Ukrayna’nın şu anda çocuk felci (polio) için yüksek riskli olarak kabul edildiği bir seyahat bildirimi yayımladı.

CDC, aşılanmamış, eksik aşılanmış veya çocuk felci aşı durumu bilinmeyen herkesin rutin çocuk felci aşısı serisini tamamlaması gerektiğini belirtiyor.

Buna ek olarak, aşağıdaki koşullardan üçünü de karşılayan yetişkin yolculara ömür boyu tek bir takviye doz inaktive poliovirus aşısı (IPV) uygulanmasını öneriyor:

  • Yüksek polio riski olan yerlere gidenler
  • Rutin çocuk felci aşılarını önceden eksiksiz vurulmuş olanlar
  • Yetişkinler için takviye doz aşıyı henüz olmayanlar

Çocuk felci sinir sistemini etkileyen sakatlayıcı ve potansiyel olarak ölümcül bir hastalıktır. İyi el yıkama uygulamaları bu hastalığın yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Virus, infekte bir kişinin dışkısında yaşadığı için, hastalığa yakalanan kişiler dışkılamadan sonra ellerini iyi yıkamadıklarında virusu başkalarına bulaştırabilirler. Kişiler, infekte dışkı ile kontamine olmuş su içerlerse veya yiyeceklerden yerlerse de infekte olabilirler.

Haber İçin Tıklayınız