Şifremi Unuttum

Üst Düzey Bir FDA Yetkilisi, ABD’deki COVID-19’a Bağlı Çocuk Ölümlerini ‘Utanç Verici’ Olarak Nitelendirdi


6 Ekim 2021

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA)’nın üst düzey aşı yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, ne kadar az sayıda olursa olsun, COVID-19 gibi önlenebilir bir hastalıktan kaynaklanan çocuk ölümlerinin, çocuklarda aşıya izin verilmesi için motive edici olduğunu söyledi.

COVID-19 Aşı Eğitimi ve Eşitlik Projesi’nin ev sahipliğindeki bir toplantıda konuşan Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Direktörü Dr. Peter Marks “Bu son COVID-19 dalgasında, özellikle güneyde binlerce çocuk hastaneye kaldırıldı. Ve açıkçası, bizim gibi gelişmiş bir ülkede 100 çocuğun bile önlenebilir bir bulaşıcı hastalıktan ölmesi utanç verici”  dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne göre, ABD’de 645 çocuk COVID-19’dan yaşamını yitirdi.

Marks, “Uygulanabilecek güvenli ve etkili bir aşımız varsa, hiçbir ebeveyn çocuğunu aşıyla önlenebilir bir hastalıktan kaybetmemeli. Ve biz yalnızca güvenli ve etkili olduğunu düşündüğümüz bir aşıya izin vereceğiz” dedi.

Amerikan Pediatri Akademisi tarafından Pazartesi günü yayımlanan verilere göre, 18 yaşın altındaki çocuklar ABD nüfusunun %22’sini oluşturuyor, ancak ülke çapındaki toplam vakaların %27’sini çocuklar oluşturuyor. Örgüt, çocuklar arasında görülen yeni infeksiyonların sayısının “son derece yüksek” olduğunu vurguluyor.

Çocuk vakaların şiddetli olma veya ölümle sonuçlanma olasılığı daha düşük olsa da, çocuklar uzun süreli semptomlarla karşılaşabilir.

Haber İçin Tıklayınız